Microsoft 365 -palveluun hinta- ja tilausjaksomuutoksia

 • keskiviikko, 12. tammikuu, 2022
 • 13:47pm

Yritysasiakkaiden Microsoft 365 -palvelujen hinnoittelu muuttuu maailmanlaajuisesti. Muutokset koskevat asiakkaitamme, joilla on Microsoft-lisenssejä 1/3/6 kk tilausjaksolla tai käytössänne on Business Basic/Premium -lisenssi. Hinnan korotukset ja muutokset ovat Microsoftin määrittämiä. 

Tilausjaksokohtaiset hinnat

Microsoft uudistaa 365-pilvipalveluiden lisenssien hankintamallin. Muutos vaikuttaa tilausjaksokohtaisiin lisenssihintoihin. Jatkossa alle 12 kk tilausjaksojen hinnat nousevat 20 %. Hinnan korotus koskee kaikkia asiakkaitamme, joilla palveluun liittyvä laskutusjakso on 1, 3 tai 6 kuukautta. Hinnan korotus tulee voimaan asiakkaan laskutusjakson vaihtuessa, ellei asiakas vaihda lisenssiä 12 kk laskutusjaksoon.

Exchange Online (palvelupaketti 1) ja Azure Information Protection Premium P1 -lisensseille on jatkossa saatavilla vain 12 kk tilausjakso. Asiakkaiden nykyiset alle 12 kk tilaukset näiden lisenssien osalta päivitetään automaattisesti 12 kk tilausjaksoon sopimuskauden vaihtuessa ellei asiakas tee tilauksiin muutoksia tätä ennen. Jos asiakas haluaa jatkaa lyhyellä tilausjaksolla, voi esimerkiksi Exchange-lisenssin päivittää Business Basic -lisenssiin, jossa tämä on mahdollista.

Yksittäisten lisenssien hinnan korotukset 1.3.2022

Tilausjaksokohtaisten muutosten lisäksi alla olevien lisenssien hinta nousee 1.3.2022 kaikille uusille ja uusiutuville tilauksille. Hinnan korotukset tulevat voimaan tilausjakson pituudesta riippumatta.

 • Microsoft 365 Business Basic (+20 %)
 • Microsoft 365 Business Premium (+10 %)

Lisenssien hinnankorotuksen taustalla on palvelun jatkuva kehittäminen. Kyseessä on ensimmäinen merkittävä hintojen nosto sitten palvelun julkaisun 2011. Microsoft on lisännyt tänä aikana palveluun 25 sovellusta (mm. Teams, Access, Bookings, Forms, OneDrive, Planner, Power Apps, Power Automate, Power BI, Yammer) ja julkaissut 1400 uutta toiminnallisuutta. Palvelua kehitetään aktiivisesti myös tulevaisuudessa.

Miten asiakkaamme kannattaa huomioida muutokset

 • Tarkista nykyiset Microsoft-tilauksesi asiakassivuillamme
 • Ilmoita mikäli haluatte muuttaa lisenssien tilausjaksoa tai tehdä muita muutoksia. Voitte esimerkiksi pitää vakituisten työntekijöiden lisenssit 12kk sopimuksella ja kausityöntekijöiden lisenssit 1kk sopimuksella. Kuukausitilaus on joustava, mutta jatkossa sen hinta nousee. Huomioi, että Exchange Online (palvelupaketti 1) ja Azure Information Protection Premium P1 -lisenssien osalta tilausjakso muutetaan automaattisesti 12 kk tilausjaksoksi ellei asiakas tee tilauksen osalta muita muutoksia.
 • Lisenssien määrää voitte vähentää ja tilausjaksoa muuttaa jatkossa vain tilausjakson vaihteessa.

Esimerkkejä hintamuutoksista 1 kk laskutusjaksolla (alv 0)

 • Microsoft 365 Business Basic: Hinta nousee lyhyen laskutusjakson johdosta 20 % + lisenssin hinnankorotuksella 20 %
 • Microsoft 365 Business Standard: Hinta nousee 20 % (uusi hinta 12,60 EUR/kk/käyttäjä)
 • Exchange Online (palvelupaketti 1): Lisenssi on jatkossa saatavilla vain 12 kk tilausjaksolla, johon muutos tehdään automaattisesti ellei asiakas tee muita muutoksia

Esimerkkejä hintamuutoksista 12 kk laskutusjaksolla (alv 0)

 • Microsoft 365 Business Basic: Lisenssin hinta nousee 20 %
 • Microsoft 365 Business Standard: Hinta säilyy samana (126,00 EUR/v/käyttäjä)
 • Exchange Online (palvelupaketti 1): Hinta säilyy samana (40,80 EUR/v/käyttäjä)

Kysy tarvittaessa lisää ja tee mahdolliset muutokset lisensseihin tukipyyntönä. Lisenssien tilausjaksoa ei voi muuttaa itse asiakassivuilla.

Takaisin